۱۲ مرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۰۹

دو پیش‌شرط اساسی در خرید و فروش مسکن مهر/ وام مسکن مهر 30 میلیون تومان می‌شود

دو پیش‌شرط اساسی در خرید و فروش مسکن مهر/ وام مسکن مهر 30 میلیون تومان می‌شود

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دو پیش‌شرط برای خرید و فروش مسکن مهر از عملکرد دولت قبل در زمینه مسکن مهر انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن نریمان در نشستی خبری در پاسخ به پرسش مهر در خصوص خرید و فروش مسکن مهر اظهار داشت: دو شرط اساسی برای فروش مسکن مهر وجود دارد که اول پایان ساخت واحد و صدور پایان کار برای آن است و دوم مراجعه به بانک عامل و شرکت عمران شهر جدید برای ثبت تغییرات؛ بنابراین خارج از نظارت مسئولان بانک و شرکت عمران نباید خرید و فروشی انجام شود.

وی افزود: متاسفانه به علت آنکه برخی خارج از شرکت عمران خرید و فروش انجام می دهند، امکان کلاهبرداری در آن وجود دارد، زیرا اسنادی که بین فروشنده و خریدار رد و بدل می شود، مورد تایید شرکت عمران و بانک نیست.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در شیوه‌نامه خرید و فروش مسکن مهر تاکید شده که باید واحد مشخص شده و حداقل 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد، گفت: شیوه های خاصی هم برای واجدین شرایط مشخص شده است مبنی بر اینکه اگر خریدار واجد شرایط مسکن مهر نباشد از وام 4 درصدی استفاده نمی کند و شرایط وام تغییر می کند.

نریمان در خصوص افزایش قیمت مسکن مهر اظهار داشت: افزایش قیمت دیگری در مسکن مهر نداریم، ضمن اینکه به دنبال این هستیم تا مبلغ وام را از 25 به 30 میلیون تومان برسانیم.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه قراردادهای قبل به صورت علی‌الحساب بوده است، گفت: تاکنون واحدها 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشتند و باید متقاضیان هم تاکنون 75 درصد آورده را تامین می کردند در صورتی که تاکنون فقط 50 درصد از آورده از سوی متقاضیان پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه عدم همکاری یک یا دو واحد در یک بلوک می تواند کل پروژه را متوقف کند، افزود: برخی از متقاضیان به پیامک‌های شرکت عمران برای واریز آورده توجهی نمی کنند؛ بنابراین ما مجبوریم تا از محل پرداخت تسهیلات و آورده های دیگران این کسری را جبران کنیم.

نریمان با بیان اینکه اگر انبوه‌سازان پروژه را در موعد مقرر تکمیل نکنند، مابه‌التفاوت را به آنها نمی‌پردازیم، بیان کرد: مسکن مهر از اعتبارات مردم در حال ساخت است و دولت فقط نماینده مردم در اجرای پروژه ها است و اعتباری برای ساخت مسکن مهر از سوی دولت قبل و این دولت وجود نداشته است.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با انتقاد از عملکرد دیگر وزارتخانه ها در شهرهای جدید، گفت: الان حدود 100 هزار واحد مسکن مهر در کشور آماده شده است که به دلیل مشکلات آب و برق امکان تحویل ندارند.

وی در خصوص تغییر مسکن مهر 99 ساله به مسکن مهر ملکی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی تمایل دارد که مسکن‌های مهر را ملکی کند، زیرا دو برابر هزینه اجاره ای که دریافت می کنیم، باید برای پرسنلی که این اجاره را دریافت می کنند، بپردازیم.

نریمان تصریح کرد: باید در هر بلوکی همه واحدها به این کار تمایل داشته باشند تا قابلیت اجرا داشته باشد، ضمن اینکه پرداخت این مابه‌التفاوت به صورت معقول تعیین می‌شود تا متقاضیان تشویق شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از عملکرد دولت قبل در ساخت مسکن مهر، بیان کرد: در دوره قبل یک‌هزار و 100 میلیارد تومان در پردیس هزینه شده در صورتی که در همین مدت در دولت یازدهم یک‌هزار و 200 میلیارد تومان هزینه شده است، آنها 80 درصد تسهیلات بانک استفاده کردند، اما ما 80 درصد از آورده مردم استفاده کردیم.

وی ادامه داد: در دوره قبل فشار بیشتری بر بانک‌ها آمده بود، به همین دلیل 40 درصد از تورم مربوط به پروژه مسکن مهر بود در حالی که ما از آورده مردم استفاده کردیم؛ بنابراین تورم‌زایی هم نخواهد داشت.

نریمان با انتقاد از اینکه در اواخر دولت دهم کلنگ 30 هزار واحد در پردیس زده شد، گفت: این در حالی بود که دولت توجهی به مسائل زیربنایی و روبنایی نداشت و هیچ اعتباری هم برای آن پیش‌بینی نکرده بود. در بازدیدی که در ابتدای کارم از شهر پرند داشتم، با تعداد زیادی از خانوارها مواجه شدم که گفتند دولت قبل به آنها واحدهایی را تحویل داده در صورتی که آب و برق نداشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به آمادگی دولت برای سرمایه گذاری 60 هزار میلیارد تومانی در شهرهای جدید، گفت: ساخت 8 شهر جدید مصوب شده و به زودی اقدامات آن انجام می شود.

نریمان با اشاره به برگزاری نمایشگاه بزرگ فرصت های سرمایه گذاری در شهرهای جدید اظهار داشت: این نمایشگاه از نوزدهم تا بیست و دوم مرداد در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود که در راستای توسعه شهر های جدید و تشویق سرمایه گذاران به حضور در این شهرها به اجرا می رسد.

وی با بیان اینکه اقداماتی را از نیمه دوم سال گذشته در این خصوص انجام داده ایم، گفت: به دنبال این هستیم تا با اعتبارات، امکانات و حتی مدیریت بخش خصوصی نیاز شهرهای جدید را برطرف کنیم چرا که این شهرها مشکلات زیادی در تامین خدمات زیربنایی و روبنایی دارند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه زمینه های تشویق و ترغیب را برای بخش خصوصی با تدوین بسته های سرمایه گذاری ایجاد کرده ایم، گفت: در این راستا شهرهای جدید را به سه گروه تقسیم بندی کردیم که نوع سرمایه گذاری و تخفیفاببتی که به سرمایه گذار داده می شود در هر یک از این گروه ها متفاوت است.

نریمان تصریح کرد: در گروه الف شهرهای جدید پردیس، پرند، هشتگرد، فولادشهر، بهارستان، گلبهار، صدرا و سهند قرار دارند و در گروه ب شهرهای جدید مجلسی، بینالود، مهاجران، عالیشهر و اندیشه قرار گرفته اند.

وی با بیان اینکه شهرهای گروه ج عبارتند از علوی، رامین، شیرین شهر، رامشار و امیر کبیر است، گفت: ما مصوباتی از شورای عالی شهرسازی برای اجرای شهرهای جدید دیگری داریم که مهمترین آنها شهر تیس در استان سیستان و بلوچستان، کلاردشت در مازندران، خوارزمی در شریف آباد تهران، سیراس بوشهر و حورا در همدان است.

وی با اشاره به اینکه شهر ایوانکی در گرمسار سمنان و چهارمین شهر جدید در اصفهان با عنوان شیخ بهایی هم از دیگر شهرهای جدید است، گفت: شهر جدید پرنیان قم هم در مرحله مکان یابی است که اگر شرایط مکان یابی آن مورد تایید قرار گیرد آن هم در برنامه ما برای ساخت قرار دارد.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در خصوص مشوق های مالی به بخش خصوصی اظهار داشت: در پروژه های مشارکت مدنی اگر برآورد هزینه آنها تا سقف 30 میلیارد ریال باشد در شهرهای گروه ج تا 20 درصد، در شهرهای گروه ب تا 15 درصد و در شهرهای گروه الف تا 10 درصد نسبت به آورده سرمایه گذار تخفیف می دهیم.

نریمان افزود: در پروژه های برآورد هزینه آنها تا سقف یکصد میلیارد ریال باشد در شهرهای گروه ج تا 15 درصد، در شهرهای گروه ب تا 10 درصد و در شهرهای گروه الف تا 5 درصد تخفیف به نسبت به آورده سرمایه گذار در نظر گرفته می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پروژه های BOT اظهار داشت: تخفیفاتی در خصوص کاهش سهم اجاره زمین توسط شرکت عمران به همراه افزایش طول دوره بهره برداری در شهرهای گروه ج تا یک سال و نیم مازاد بر زمان بهره برداری محاسبه شده است.

همچنین در شهرهای گروه ب تا یک سال مازاد بر زمان بهره برداری و در گروه الف تا 9 ماه مازاد بر محاسبات توجیه اقتصادی از زمان بهره برداری محاسبه شده است.

وی با اشاره به تخفیف در صدور پروانه ساختمانی در شهرهای فاقد شهرداری تا 50 درصد اظهار داشت: به متقاضیان خرید اراضی خدماتی در شهرهای گروه ج، ب و الف به ترتیب تا 15، 10 و 5 درصد تخفیف داده می شود.

نریمان با اشاره به برنامه های این شرکت برای ایجاد بازار آی تی، بورس و بازارهای فرامنطقه ای در شهر جدید اندیشه، گفت: در شهرهای جدید حدود 50 هزار هکتار محدوده مصوب داریم که در 3 تا 4 برابر آن آمادگی ارائه زمین به بخش خصوصی وجود دارد.

وی با اشاره به آمادگی سرمایه گذاری 60 هزار میلیارد تومانی در شهرهای جدید گفت: در طرح هایی مانند ساخت مترو، ما آمادگی حضور بخش خصوصی را داریم. در طرح های مسکونی هم به صورت محله ای امکان حضور بخش خصوصی وجود دارد.

نریمان با اشاره به اینکه ساخت و مطالعه مترو در شهرهای گلبهار، بهارستان، پرند و پردیس شروع است، گفت: تا انتهای سال هم متروی هشتگرد به صورت آزمایشی مورد بهره برداری قرار می گیرد ضمن آنکه در شهر مجلسی و فولادشهر هم در فاز مطالعاتی و اجرای مترو هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی از ابراز تمایل چهره های ورزشی و دانشگاه آزاد برای سرمایه گذاری در شهرهای جدید گفت: 41 مورد واحد آموزشی در پردیس در حال ساخت است اما نیاز ما خیلی بیشتر از این رقم ها است.

کد خبر 2342148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha